شه‌ممه‌ 7 ئه‌یلول 2024

۱۷مرزبان نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان کشته شدند

 ۱۷ مرزبان نیروی انتظامی ایران در یک درگیری مسلحانه در مرزهای شهرستان سراوان در جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان کشته شده‌اند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از علی عبداللهی، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ایران گزارش داده که در این درگیری ۷ نفر از نیروهای مرزبانی هم مجروح شده‌اند.

یکی از اعضای شورای تامین امنیت سیستان و بلوچستان به ایرنا گفته است که در مورد هویت طرف درگیر با مرزبانان نیروی انتظامی هنوز نمی توان اظهار نظر قطعی کرد.

دیگر خبرگزاری‌های ایران تعداد کشته شدگان را ۱۷ نفر اعلام کرده و از ربوده شدن ۶ تا ۸ سرباز مرزبانی نیز خبر داده‌اند. مهر گزارش داده است که ربوده شدگان به خاک پاکستان منتقل شده‌اند.

استان سیستان و بلوچستان با دو کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است و از سال‌ها قبل صحنه درگیری مسلحانه قاچاقچیان مواد مخدر و نیروهای انتظامی ایران بوده است.

طی چند سال اخیر، نقاط مختلف این استان همچنین شاهد مواردی از بمب گذاری، حملات مسلحانه، ترور مقامات محلی و گروگانگیری بوده که برخی از آنها ظاهرا با انگیزه های سیاسی صورت گرفته است.

یک سال پیش (۱۲ آبان، دوم نوامبر) در شهر زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان چهارنفر در پی تیراندازی دو موتور سوار زخمی شدند.

در آن زمان، یک مقام محلی انتظامی گفت “دو موتور سوار با لباس محلی به سوی عابرانی که از مراسم “عید غدیر” باز می گشتند، تیراندازی کردند.

بمب‌گذاری در مراسم عزاداری تاسوعا در چابهار در سال ۱۳۸۹به کشته شدن ۳۹ نفر منجر شد. یک سال پیش هم سه نفر از اعضای گروه جندالله در ارتباط با این بمب‌گذاری اعدام شدند. آخرین عملیات عمده این گروه، همین بمب‌گذاری بود.

جندالله خود را مدافع حقوق شهروندان سیستان و بلوچستان معرفی می‌کند. ایران و برخی کشورهای دیگر، از جمله ایالات متحده، جندالله را گروهی تروریستی می‌دانند.

عبدالمالک ریگی، رهبر جندالله در سال ١٣٨٨ بازداشت و در سال ١٣٨٩ اعدام شد

بابەتی هاوپۆل

ماموستا ابراهیم سلیمی به سه سال حبس محکوم شد

ماموستا ابراهیم سلیمی، امام جمعه مسجد “چهار یار نبی” پیرانشهر توسط دادگاه ویژه روحانیت ارومیه …

وەڵامێک بنووسە

پۆستی ئەلیکترۆنییەکەت بڵاوناکرێتەوە. خانە پێویستەکان دەستنیشانکراون بە *

ئەم ماڵپەڕە لە ئەکیسمێت بۆ کەمکردنەوەی هەرزە واڵە و سپام سوود دەگڕێ. فێربە چۆن زانیاری بۆچونەکانت ڕێکدەخرێت.