بر اساس جدول منتشر شده توسط مرکز اسناد حقوق بشر ایران در طی سال ۱۳۹۲ تعداد ۷۶۳ مورد اعدام توسط جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است که این رقم در مقابل ۵۲۰ مورد اعدامی سال ۱۳۹۱ رشدی ۴۷ درصدی را نشان میدهد.
رقم مذکور از زمان روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیسجمهوری تا پایان سال 1392 برابر با ۵۵۹ مورد اعدام بوده که در مقایسه با همین دوره تاریخی در سال 1391 که 334 مورد اعدام ثبت شده است، رشد چشمگیر 67درصدی را نشان میدهد.
در بین استانها، استان البرز با 146اعدام در طول سال 1392پیشتاز بوده و در پی آن استان آذربایجان غربی با 75اعدام در رتبه دوم کشور در همان سال قرار گرفته است.
در سال 1392تعداد 51 مورد اعدام در ملاء عام ثبت شده که از این نظر استان فارس با 14اعدام در ملاء عام پیشتاز بود. در پی آن، دو استان البرز با ده مورد و هرمزگان با شش مورد اعدام در ملاء عام در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
بنا بر این جدول، از 14مورد اعدام در ملاء عام استان فارس این است که دستکم 6مورد از این اعدامها که همگی به اتهام سرقت مسلحانه بوده حکم «اعدام در ملاء عام» توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی یزدانیان صادر شده است.
مقایسه جدول اعدامها در سالهای مختلف نشان میدهد صدور حکم اعدام در ملاء عام هیچ تاثیری در کاهش جرم در سطح جامعه نداشته، بلکه فقط منجر به تقدیر مقامات از قضات صادرکننده احکام شده است.
در استان البرز، تمام 10مورد اعدام در ملاء عام، به اتهام تجاوز به عنف بوده است. حداقل 8مورد از این احکام توسط شعبه دوم دادگاه کیفری استان البرز صادر شدهاند. بنابراین در طول سال 1392این شعبه اختیار فراوانی در صدور حکم اعدام در ملاء عام داشته است.
بررسی چند پرونده اعدام در ملاء عام نشان میدهد که ‘برخی از متهمان صرفاً به واسطه محدودیتهای اجتماعی یا فشارهای اقتصادی موجود در ایران و نه بهواسطه زیادهخواهی، در مسیر ارتکاب جرم قرار گرفتهاند.’