۱۶۷ روزنامهنگار در داخل و خارج از ایران با انتشار بیانیهای٬ نسبت به توقیف رسانهها توسط جمهوری اسلامی اعتراض کردند. در بیانیه آنها به توقیفهای اخیر از جمله توقیف روزنامههای «مردم امروز» و «روزان» اشاره شده است.
امضاکنندگان این بیانیه ضمن محکوم کردن توقیف رسانهها خواستار فضایی شدند «که رسانه ها با اطمینان به کار خود ادامه داده و شور و نشاط به تحریریه مطبوعات بازگردد تا رسانههای کشور ما بتوانند کارکردهای حرفه ای خود را در انتقال خبرها و اطلاعات و افکار به جامعه تحقق بخشند».
در بخشی از این بیانیه آمده است: “شیوه غیرقانونی توقیف و تعطیلی زنجیرهای مطبوعات را درایران پایانی نیست. در یک ماه اخیر شاهد توقیف روزنامههای «مردم امروز» و «روزان» به بهانههای گوناگون بودیم .
در ادامه می افزاید: توقیف نشریات حق رسانه ها و جامعه را بر گردش آزاد اطلاعات، اخبار و افکار گوناگون و حق مردم را برای دانستن پایمال کرده و امنیت شغلی و استقلال حرفهای روزنامهنگاران را به خطر میاندازد. توقیف مطبوعات از انباشت دانش و تجربه جلوگیری کرده و این فرصت را از روزنامه نگاران و مطبوعات میگیرد تا به تدریج مخاطبان را به رسانه ها جلب کنند.
بعد از بر سر کار آمدن دولت حسن روحانی و دادن شعار و تبلیغات برای گشایش فضای سیاسی، فرهنگی و آزادیی بیان، نه تنها این این شعارها عملی نگردید، بلکه فضایی بسته تر و امنیتی تر را به وجود آورد.
بنا به آمار روزنامه نگاران و مراکز دفاع از روزنامه نگاران در ایران طی 8 سال حاکمیت دولت “محمد خاتمی” (1376_1384) در ایران حدود 10 روزنامه و نشریه توقیف گردیدن، طی 8 سال حاکمیت دولت “احمدی نژاد”(1384_1392) 26 رزونامه، مجله و نشریه در ایران توقیف یا ممنوع از فعالیت گردیدند که تنها در کُردستان به جز مجلات دانشجویی بیش از 15 هفته نامه و دوهفته نامه و نشریه توقیف شدند.
طی مدت یک سال حاکمیت “حسن روحانی” نیز به جز نشریه های دانشجویی 4 روزنامه به صورت رسمی توقیف و ممنوع ال انتشار گردیدند.
بنا به آمارهای غیره رسمی طی 18 سال بیش از 60 روزنامه و نشریه گوناگون در ایران توقیف شده اند.