شه‌ممه‌ 23 تشرینی دووه‌م 2024

مقامات ایرانی مخالف گشایش دفتر نمایندنگی اتحادیه اروپا هستند

اول ماه جاری میلادی، اتحادیه اروپا با تصویب پیش‌نویس قطعنامه کمیته روابط خارجی خود، خواهان تاسیس دفتر نمایندگی خود در تهران شده است؛ این خواسته واکشنهای ناموزون مقامات ایرانی و مخالف برخی شخصیتها و نهادهای امنیتی-نظامی را به دنبال داشته است.بنا به گزارش دویچه‌وله کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا روز دوشنبه 12فروردین پیش‌نویس قطعنامه استراتژیک اتحادیه اروپا در قبال ایران را تصویب کرد. این پیش‌نویس در هفت صفحه منتشر شده و شامل موضوعاتی نظیر برنامه هسته‌ای ایران، روابط ایران و اتحادیه اروپا، موضوعات منطقه‌ای و حقوق بشر است.  در این قطعنامه ضمن تاکید بر حقوق بشر و پشتیبانی از حقوق اقلیت‌ها، از کاترین اشتون خواسته شده مقدمات تاسیس دفتر نمایندگی در تهران را تا پایان سال ۲۰۱۴ فراهم کند.

منبع مذکور به نقل از ایرنا به واکنش محمدرضا نقدی فرمانده بسیج ایران اشاره کرده که خطاب به کشورهای اروپایی گفته است: ‘شما غلط می‌کنید که در ایران دفتر بزنید.’

اگرچه واکنشهای مسئولین ایرانی به این طرح مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از دریچه‌های غیررسمی گزارش شده است، اما منابع رسمی و حکومتی هم در برابر این دعوت سکوت اختیار کرده‌اند. منابع خبری از احتمال مخالفت قطعی حکومت ایران با این طرح گزارش داده‌اند، در این باره خبرگزاری چین هوا فارسی گزارش داده است: علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران روز جمعه اظهار کرد با خطای نابخشودنی خانم آشتون در سفر به تهران، هیچ زمینه ای برای گشایش دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در ایران وجود ندارد. وی گفت، با توجه به این که این قطعنامه علیه ایران در پارلمان اتحادیه اروپا، به تصویب رسیده است، مجلس ایران در حال حاضر به دادن مجوز برای گشایش دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در ایران مخالف است.

مخالفت با گشایش دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا، با توجه به عدم بازگشایی سفارت انگلستان میتواند پیامدهای سو دیپلماتیک برای ایران در پی داشته باشد و متعاقبا زمینه را برای تصویب قطعنامه‌های بیشتری علیه این کشور مساعد سازد.

بابەتی هاوپۆل

بیان فرج‌اللهی، شهرووند اهل سنندج به شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر احضار شد.

به گفته یک منبع مطلع، این فعال زن به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به شعبه …

وەڵامێک بنووسە

پۆستی ئەلیکترۆنییەکەت بڵاوناکرێتەوە. خانە پێویستەکان دەستنیشانکراون بە *

ئەم ماڵپەڕە لە ئەکیسمێت بۆ کەمکردنەوەی هەرزە واڵە و سپام سوود دەگڕێ. فێربە چۆن زانیاری بۆچونەکانت ڕێکدەخرێت.