براساس بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس رژیم، خط فقر خانوارهای چهار نفره در شهر تهران ظرف ۲ سال اخیر از ۲.۵ میلیون تومان به ۴.۵ میلیون تومان رسیده است که حاکی از افزایش ۸۰ درصدی آن است.
خط فقر شهر تهران در سال ۹۰ حدود یک میلیون تومان بود و تا سال ۹۶ به صورت تدریجی افزایش داشت، اما از سال ۹۷ به بعد با شیب تندی اوج گرفت.
اوایل این هفته، محمد قاسمی سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس رژیم در صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت اقتصادی کشور و راهکارهای اصلاح آن به نمایندگان مجلس یازدهم ارائه داد.
مرکز آمار ایران: نرخ تورم خوراکیها در سال گذشته از ۴۲درصد گذشت.
این گزارش نشان میدهد که نرخ تورم بالا در کنار کاهش قابل توجه درآمد سرانه طی سالهای اخیر منجر به رشد قابل توجه خط فقر در شهر تهران و سایر نقاط کشور شده است و شواهد موجود نیز نشان از روند فزاینده این متغیر در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ دارد.
نرخ تورم ایران در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بنابر ارزیابی صندوق بینالمللی پول به ترتیب ۳۱.۲ درصد و ۴۱.۱ درصد بوده و در سال جاری هم انتظار میرود ۳۴.۲ درصد باشد.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس رژیم، درآمد سرانه کشور از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۸ کاهشی ۳۴ درصدی داشتهاست: «در واقع علیرغم افزایش درآمد اسمی خانوارها، قدرت خرید هر فرد ایرانی نسبت به سال ۱۳۹۰ حدود یکسوم کاهش یافته است».
قیمت مسکن در ایران طی دو ماهه اول ۹۹ حدود «۳۵ درصد» افزایش یافت
بازوی کارشناسی مجلس رژیم پیشبینی کرده است که در صورت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از سال ۱۳۹۹ به بعد، حداقل به ۶ سال زمان نیاز خواهد بود تا کشور به سطح درآمد سرانه سال ۱۳۹۰ بازگردد.
رشد اقتصادی ایران در سالهای اخیر به شدت پرنوسان بوده و بین منفی ۸.۳ درصد تا مثبت ۱۴ درصد حرکت کرده است، اما در حالی که نرخ رشد اقتصادی هدف برنامههای پنجم و ششم توسعه ۸ درصد تعیین شده، متوسط نرخ رشد اقتصادی ایران از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۸ نزدیک به صفر درصد بوده است.
صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است که رشد اقتصادی سال جاری میلادی ایران منفی ۶ درصد باشد.