فقط بعضي ها زنداني سياسي نيستندونبودند .
هم اكنون مي دانيم كه دروبين هاي اپوزيسون خارج از كشور ازرسانه هاي وراديو گرفته تا سايت ها فقط از عده بخصوصي كه اصلاح گر نظام جمهوري ولايت فقيه بوده اند وامروزه در زندان هستند صحبت مي شود ورسانه ايي مي كنند
اما بانو زينب جلاليان كه فقط جرم آن دفاع از شرافت وانسانيت وفرهنگ ورسيدن به آزادي كردستان بوده ،خبري آنچناني نيست ،حتي در اپوزيسون كردها
به راستي كه ريشه اين مشكلات وهماهنگ نبودن اپوزيسون هاي خارج از كشور در چه مي باشد ، كه امروزه نزديك به چهار دهه رژيم اسلامي ايران ،روزبه روز به جاي آنكه سركوب ها وزنداني انداختن فعالين سياسي واعدام ها را كاهش دهد اما بر عكس روندي نزولي به همراه داشته است.
با وجود اين كه داشتن وکیل مدافع و دادرسی عادلانه حق هر متهمی است. لذا احکام صادر شده در دادگاههایی که بدون داشتن حق وکیل مدافع برگزار شده و یا میشود، مغایر با موازین بینالمللی مورد تعهد جمهوری اسلامی ایران است. ما همچنین حکم حبسابد برای زینب جلالیان زندانی سیاسی کرد ایرانی را به شدت محکوم میکنیم و خواهان برخورداری وی از حق مرخصی و مداوای فوری و آزادی وی هستیم.”
«زینب جلالیان» نزدیک به ١٠ سال است که در زندان به سر میبرد و تاکنون از حق مرخصی برخوردار نبوده و این در حالی است که گفته شده: “چشم دیگر زینب که روزبهروز کمسوتر میشد، بینایی خود را از دست داده و این زندانی سیاسی در حال حاضر از ناحیه هر دو چشم نابینا شده است.”
زینب جلالیان در زندان سلامتی خود را به دلیل شکنجههای شدید پس از دستگیری از دست داده است و در خطر از دست دادن کامل بینایی خود بهسر میبرد. علاوه براین زینب در زندان به عفونت شدید روده و خونریزی داخلی هم دچار شده است، و به درمان فوری نیاز دارد. خانواده جلالیان تأکید دارند که مشکل بینایی زینب جلالیان پس از شکنجه آغاز شده است.
دادگاه رسیدگی به اتهامات زینب جلالیان همچون بسیاری از زندانیان سیاسی پشت درهای بسته و بدون حضور وکیل مدافع برگزار شده و تنها چند دقیقه به طول انجامیده است. اتهامات وارد شده به زینب جلالیان از سوی وی پذیرفته نشده است، او هیچگاه فعالیت مسلحانه نداشته و در زمان دستگیری هم مسلح نبوده است، هواداریاش از پ ک ک به صورت فعالیت در حوزه زنان و همکاریاش با پژاک نیز در زمینههای آموزشی، مددکاری و زنان بوده است. لذا دادگاه بر اساس اتهامات غیرواقعی چنین حکم سنگین و غیر عادلانه ای را برای زینب صادر کرده است.
همچنين طبق تحقیقات «عدالت برای ایران» و «جبران» درباره پرونده زینب جلالیان حاکی از این است که طی پروسه بازداشت، بازجویی، محاکمه و اجرای حکم این زندانی سیاسی علاوه بر نقض حقوق بشر و تعهدات بینالمللی ایران، قوانین داخلی ایران نیز به صراحت نادیده گرفته شدهاند. بازداشت خودسرانه و خشونتآمیز، اعمال شکنجه برای اعتراف به اتهامات، نداشتن دسترسی لازم وکافی به وکیل و مشاور حقوقی، محاکمه نامنصفانه، ممانعت از تماس آزادانه با خانواده و دسترسی نداشتن به خدمات درمانی ضروری از جمله موارد نقض حقوق بشر در این پرونده است.
لذا ما با حمایت از خواستههای حقوقی و قانونی بانو زينب جلاليان از تمامی سازمانها و نهادهای مدافع حقوق بشر، رسانههای جمعی، فعالان مدنی و سیاسی؛ واکنش مناسب و اقدام فوری نسبت به وضعیت خطرناک جسمي و وهرچه بهبود شدن چشم هاي زينب را خواستاریم. ما امیدوار هستیم همگان نسبت به بیانیه جهانی حقوق بشر، کنوانسیونها و پروتکلهای الحاقی آن مسئولانه رفتار کرده و با پرهیز کردن از بیعملی و سکوت اختیار کردنهای مصلحتی، هدف والای انسانی دفاع از حقوق بشر را بدون تبعیض عملی کنند.
ﺩﺭ ﭘﺎﯾﺎﻥ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻭﺟﺪﺍﻥ ﻫﺎﯼ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻢ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺗﻼﺵ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺗﺎ زينب وﻫﻤﻪ ﯼ ﺯﻧﺪﺍﻧﯽ ﻫﺎﯼ ﻋﻘﯿﺪﺗﯽ ﺳﯿﺎﺳﯽ ﮐﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﺎﺭ ﺗﺤﻘﻖ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﺸﺮﻭﻉ ﺧﻮﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﺁﺯﺍﺩ ﮔﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻇﻠﻢ ﺍﯾﻦ ﺭﮊﯾﻢ ﻧﺠﺎﺕ ﯾﺎﺑﻨﺪ.”