پێنج شه‌ممه‌ 18 نیسان 2024

شو جنجالی مجلس ارتجاعی ڕژیم در در اخرین نفسهای خودش

مجلس ارتجاعی رژیم ایران روز چهارشنبه ١٧ مرداد، از علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سلب اعتماد و او را از این وزارتخانه برکنار کرد.

در پایان جلسه جنجالی استیضاح ربیعی، در مجموع ٢٤٣نماینده حاضر، ١٢٩نماینده به استیضاح رای موافق، ١١١ نماینده رای مخالف و٣ نماینده رای ممتنع دادند. بدین ترتیب ربیعی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برکنار شد.

صبح چهارشنبه در حالی که جلسه علنی مجلس شورای رژیم با دستور استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد،.

به این ترتیب که قرار بود ١١ نفر از نمایندگان به عنوان متقاضی استیضاح وزیر کار در این جلسه صحبت کنند. اما با آغاز جلسه هیچ کدام حاضر به صحبت در مخالفت با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشدند.

در ادامه این جلسه علی لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع در دفاع از روال  استیضاح با بیان این‌که در جریان اعلام وصول و بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روال قانونی انجام شده در عین حال گفت که منتفی شدن این استیضاح تنها با پس گرفتن همه امضاها امکان‌پذیر خواهد بود،و این یعنی نمایش فیلم بدون سانسور در مجلس رژیم.

بنابر این لاریجانی برای رسیدن به اجماع و تعیین تکلیف جمع‌بندی استیضاح‌کنندگان تنفس اعلام کرد و در نهایت بعد از تنفس ٣٠دقیقه‌ای استیضاح ربیعی آغاز شد.

با آغاز مجدد جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بین علیرضا محجوب یکی از نمایندگان و لاریجانی برای حضور داشتن یا نداشتن وزیر برای شروع جلسه درگیری لفظی و بگو مگو اتفاق افتاد.

محجوب گفت: پس از اعلام تنفس و خارج شدن نمایندگان دولت و رسانه‌ها، هنوز وزیر به داخل صحن برنگشته و شما نباید جلسه استیضاح را بدون حضور ربیعی آغاز کنید و لاریجانی در واکنش به اعتراض شدید وی، با خواندن ماده ٢٢٩ آیین‌نامه داخلی مجلس به وی تذکر داد که هیچ کجای آیین‌نامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاح شونده ندارد.

در همین رابطه محسن کوهکن یکی دیگر از نمایندگان در در حاشیه جلسه علنی امروز با بیان این که علیه استیضاح‌کنندگان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی جوسازی شدە گفت، صحنه‌گردان جلسه یکی دو نفر از وزارت کار بودند.

پس از آغاز جلسه نیز بهروز نعمتی سخنگوی هیات رییسه مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی با ارائه توضیحاتی درباره اتفاق جلسه استیضاح علی ربیعی، روند طی شده در اعلام وصول طرح استیضاح وزیر کار را قانونی دانست و اقدام نمایندگان متقاضی استیضاح برای صحبت نکردن را نکوهش کرد.

شوی تبليغاتی وزیر به عنوان حمایت از کارگران، لابی گری به جای عمل به وظایف، معامله برخی از نمایندگان با وزیر، نزدیک شدن نظام تامین اجتماعی به فروپاشی، عمل نکردن به وعده‌ها، مظلوم واقع شدن جامعه کارگری، بازنگشتن دلارهای پتروشیمی و عدم ایجاد اشتغال لازم از جمله مواردی بودکه نمایندگان موافق استیضاح ربیعی مطرح کردند.

بالاخره علی ربیعی پس از شنیدن سخنان استیضاح کنندگان پشت تریبون مجلس رفت و گفت: منصفانه این است که آمار و ارقامی بر علیه بنده بیان می‌کردید که متاسفانه هیچ یک از استیضاح کنندگان این چنین صحبت نکردند. یکی از آنان گفت چرا مجلس تنها وزیری که پاسخگوست را استیضاح می‌کند؟ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همه ارکان نظام باید درباره چرایی ایجاد نابسامانی‌های کشور جوابگو باشند. باید با هم کار کنیم و تصمیم بگیریم تا حقوق کارگران افزایش یابد. وی افزود:باید با هم کار کنیم و تصمیم بگیریم تا حقوق کارگران افزایش یابد. وام‌های ارزان را دنبال کردم. بیش از همه سفره خالی را درک می‌کنم. اما شما می‌گویید و با گریه کردن شروع بە صحبت کردن میکند.

ربیعی در قسمت دوم صحبت‌های خود در جلسه استیضاح گفت: باید به سمتی برویم که در کشور شفافیت ایجاد کنیم و به مردم نشان دهیم که با فساد مبارزه می‌کنیم. تجربه من که نویسنده کتاب زنده باد فساد هستم نشان می‌دهد که هر وقت کار سیاسی انجام شد و موضوعات را غیرشفاف کردند به دنبال کاهش نظارت بودند. وی خطاب به پور ابراهیمی گفت: من واقعا نمی‌خواهم وارد برخی از مسائل شوم اما رزومه آقای کهنوجی دست من چکار می‌کند؟ اگر ایشان مدیرعامل مس می‌شد مشکل شما این چنین با من ادامه پیدا می‌کرد؟در ادامه این جلسه مخالفان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در جایگاه به ارائه نظرات خود پرداختند.

پس از آغاز دوباره جلسه علنی مجلس رییس مجلس با آغاز رای‌گیری از نمایندگان دولت خواست جلسه علنی مجلس را ترک کنند و نمایندگان مجلس با ١٢٩ رای موافق، ١١١رای مخالف و ٣ رای ممتنع استیضاح، از علی ربیعی سلب اعتماد کردند.

در این اشفتگی بازار ایران و تداوم تظاهرات و نارضایتیهای مردمی، رژیم اخوندی با برگذاری این شو سعی در گول زدن مردم برای بازگشت انها بە خانەهایشان و بە نظر خودشون بهبود اوضاع داخلی و معیشتی مردم ا ست.در طی چند روز گذشتە نیز ریس بانک مرکزی ڕژیم نیز تغییر کرد اما تا کنون هیچ تغییری در اوضاع اقتصادی کشور بوجود نیامدە است و روز بە روز ارزش پول کشور پائینتر میاید و در حال سقوط است و گرانی و بیکاری در کشور بیداد میکند.

 

بابەتی هاوپۆل

بیان فرج‌اللهی، شهرووند اهل سنندج به شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر احضار شد.

به گفته یک منبع مطلع، این فعال زن به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به شعبه …