مستحکمتر و گسترده ترباد همبستگی کارگران پتروشیمی پردیس در راه دست یابی به مطالباتشان!
قطع کارانه کارگران معترض پتروشیمی پردیس وهمبستگی500 کارگر با درنظرگرفتن مبالغی از حقوق خود برای جبران ضررهمکارانشان!
پشت پازدن مدیرعامل پتروشیمی پردیس به توافقات انجام شده بدنبال اعتصابات گسترده کارگران!
به گزارش 2مهر نفت ما،ماه پیش بود که کارگران پتروشیمی پردیس در پی طرحی از سوی مدیر عامل این شرکت که می توانست شیرازه زندگی آنها را ازهم جدا کند دست به اعتصابات گسترده زده بودند .
در ابتدای امر مدیرعامل پتروشیمی پردیس اعتصابات را جدی نگرفت، چرا که فکر می کرد این موضوع جزو حیطه وظایف مدیریتی می باشد و کارکنان حق ورود به آن را ندارند !
اما رفته رفته با اضافه شدن روزهای اعتصابات و کشیده شدن پای خانواده های کارکنان این مجتمع و افزایش تعداد معترضین، به یکباره از مواضع سفت و سخت خود عقب نشینی کرد، ترتیب جلساتی را داد تا دور یک میز و رو در رو با کارکنان، دلایل مخالفت اجرای این طرح را با هم به گفت و گو بنشینند، جلسات برگزار و صورت جلسه صادر شد به نفع کارکنان و اینکه اجرای طرح هشت ساعته متوقف شود، فردای برگزاری جلسه نامه ای با دست خط مدیر عامل به امور مالی، خدمات و اداری زده شد تا مراحل اجرای طرح یک یک و سایر خواسته های پرسنل بررسی و حداکثر تا 1 مهر به اجرا برسد.
این 2 ماه پرسنل پتروشیمی پردیس با دست خط مدیرعامل و قول های مساعد وی، با خیالی آسوده مشغول به کار بودند تا اینکه زمزمه هایی مبنی بر عدم اجرای طرح یک یک و سایر توافقات از اول مهرماه شنیده شد، مجددا جلسه ای با مدیر عامل برگزار و این بار وی با چرخشی180 درجه از گفته های پیشین خود لحن سخنانش به تهدید تغییر کرد !
البته تهدید مدیرعامل پتروشیمی پردیس تنها به صورت کلامی نبود و اینکه در مقام عمل و بصورت شیوه رضا خانی نیز دستور قطع کارانه برخی از پرسنل را نیز صادر کرد، 500 نفر از کارکنان این شرکت به دلیل قطع مزایای همکاران خود مبالغی از حقوق خود را برای جبران ضرری که ناخواسته بر دوش همکارانشان افتاده در نظر گرفته اند تا تهدیدهای اینچنینی مدیر عامل نتواند خدشه ای بر تصمیمات آن ها وارد نماید.
به نظر می رسد پرسنل پتروشیمی پردیس بعد از 2 ماه به گفته یکی از معترضین وارد فاز جدیدی از اعتصابات شوند چرا که دست خط مدیرعامل برای بهبود شرایط کاری و اینک پشت پا زدن به تمامی قول و قرارها فضای بی اعتمادی را در این مجتمع حاکم کرده است.
ایلنا امروز،طی گزارشی تحت عنوان قطع شدن کارانه شماری از کارکنان پتروشیمی پردیس بهجای اصلاح شیفتکاری نوشت:ظاهرا این اتفاق به دستور مدیریت این واحد پتروشیمی صورت گرفته است.
از قرار معلوم در میان کارگرانی که مزایای شغلی کارانه آنها قطع شده است؛ افرادی حضور دارند که پیش از این نیز با برپایی اجتماعات اعتراضی نسبت به تغییر زمانبندی شیفت های کاری خود معترض شده بودند.
قطع مزایای شغلی کارانه در حالی اتفاق افتاده است که تمامی کارگران طبق وعده مدیران پتروشیمی پردیس منتظر بودند تا هرچه زودتر مشکلات مربوط به جابهجایی نوبت های شغلی آنها برطرف شوند.
بر همین اساس گفته میشود که دستور رسیدگی به این مشکل در قالب صورت جلسهای که به خاتمه یافتن این اقدام اعتراضی منجر شد، صادر میشود اما ظاهرا پس از گذشت حدود دو ماه از آن زمان اکنون این مسئله از جانب کارفرما منتفی اعلام شده است.
کارگران این واحد پتروشیمی میگویند: همه ما حسب تصمیم مدیریت نسبت به بهبود وضعیت خود امیدوار بودیم اما مسکوت ماندن این ماجرا در کنار قطع شدن مزایای کارانه باعث شده است تا نسبت به چنین وعدههایی خوشبین نباشیم.
درهمین رابطه:
*کارکنان پتروشیمی پردیس در آستانه اعتصاب!
نامه اعتراضی کارکنان پتروشیمی پردیس نسبت به طرحی که برای اولین بار در عسلویه به اجرا در آمده است:
با وجود تلاش های شبانه روزی کارکنان صنعت نفت، اما هر روز شاهد آن هستیم که در گوشه ای از این صنعت بزرگ، کارکنان مدام در حلقه تصمیمات و برنامه های جدید افتاده و همین سردگمی باعث شده تا میل و رغبت آن ها برای ادامه کار دچار تزلزل گردد .
در بخش تولیدی و به خصوص در جنوب کشور، کارکنان به دلیل جنس محیط و موادی که با آن سر و کار دارند معمولا به صورت شیفتی و یا به صورت اقماری مشغول به فعالیت هستند ، در تعریف کلی ، کارکنان اقماری 14 روز کار و 14 روز استراحت را طی فعالیت در واحد های تولیدی دارند و این رویه در مناطق نفتی امری جا افتاده و طبیعی تلقی می شود ، اما به تازگی تعریف دیگری نیز در یکی از پتروشیمی ها جریان پیدا کرده که کار در جنوب را دچار دستخوش چشمگیری کرده است
در همین رابطه ، نامه ای اعتراضی 280 نفر از پرسنل معترض پتروشیمی پردیس به دفتر آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی” نفت ما ” ارسال شده است که از طرحی که برای اولین بار در عسلویه به اجرا در آمده پرده برداشته است .
به گزارش21تیرنفت ما،در نامه اعتراضی کارکنان پتروشیمی پردیس آمده است :
” از اول تیرماه 95 برنامه کاری چهار شیفت در فاز یک پتروشیمی پردیس اجرا شده است در حالیکه از ابتدای راه اندازی پتروشیمی های عسلویه برنامه کاری به صورت هفتگی تعریف شده بود و پرسنل نوبتکار یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت داشتند ، این برنامه برای پرسنلی که از خانواده خود دور بودند فرصت زندگی یک هفته ای را در کنار آن ها و به دور از آلودگی و گرما و محرومیت منطقه فراهم می ساخت و برای پرسنل ساکن در منطقه هم فضایی فراهم می کرد تا هر چند وقت یکبار از منطقه و آلودگی های آن دور شده و به استراحت و تفریح و دیدار اقوام و آشنایان بپردازند.
اما طبق دستور مدیر عامل جدید و رئیس مجتمع پتروشیمی پردیس از اول تیرماه سال جاری برنامه چهار شیفت در فاز یک اجرا شده و طبق دستور العمل روز اول مرداد ماه هم پرسنل تعمیرات، ایمنی ، آتش نشانی و خدمات فنی هم باید وارد این برنامه شده و 8 ساعت کار کنند .
در نگاه اول به نظر می رسد که کار و حضور کمتر در محیط کار پتروشیمی به نفع پرسنل باشد ولی با نگاهی عمیق تر مشکلات اساسی ظاهر می شود .
اول اینکه در ازای 12 روز کارکرد پرسنل تنها 4 روز استراحت برای آن ها در نظر گرفته شده است که با توجه به توضیحات فوق برای افراد ساکن و اقماری بسیار کم بوده و نمی تواند مفید باشد .
دوم مقدار قابل توجهی از حقوق دریافتی کارکنان کم می شود و این امر نارضایتی و دلسردی را برای کارکنان به دنبال خواهد داشت .
سوم میزان رفت و آمد پرسنل در جاده های خطرناک و پرپیچ و خم منطقه زیاد شده و در ساعات نامناسبی (5 صبح ، 2ظهر،23 شب) انجام می شود که خود عامل خستگی و ناراحتی برای پرسنل و رانندگان شده است .
چهارم در حالی که به دلیل آلودگی منطقه و محرومیت آن تمام شرکت ها سعی در دور نگه داشتن پرسنل از منطقه دارند مانند فازهای گازی و برخی مجتمع های پتروشیمی که برنامه یک هفته کار و یک هفته استراحت یا 2 هفته کار و دو هفته استراحت دارند ، پتروشیمی پردیس با اجرای این برنامه سعی در اسکان اجباری پرسنل در منطقه دارد .
پنجم به دلیل آمار بالای مهاجرت به عسلویه و شهرهای اطراف به دلیل موقعیت کاری ، هزینه های اسکان و زندگی در این منطقه به شدت بالا رفته و خانه های سازمانی جوابگوی این همه پرسنل نبوده و همین امر مشکلات زیادی را برای کارکنان به وجود آورده است به طوریکه کمک هزینه شرکت پتروشیمی برای رهن واحد مسکونی کفاف به عنوان مثال رهن یک آپارتمان معمولی در شهر جم تا 60 میلیون تومان را هم نمی دهد .
از این رو، پرسنل پتروشیمی پردیس طی نامه ای که به امضا 280 نفر از کارکنان نوبتکار این شرکت رسیده بود از مدیر عامل این شرکت درخواست لغو این برنامه را داشتند اما مدیر عامل این شرکت ، علاوه بر نادیده گرفتن درخواست این افراد، با تهدید، برخورد نامناسب و حذف پاداش و اضافه کاری کارکنان با آن ها برخورد کرد و موجبات دلسردی و افسردگی در بین کارکنان و خانواده های آنان را فراهم کرد .
پرسنل نوبتکار این شرکت پتروشیمی تاکنون از تجمع و یا اعتصاب و هرگونه حرکتی که باعث جلب نظر مسئولین شود ، خودداری کرده اند و سعی کرده اند با مذاکره و نامه نگاری مدیران این شرکت را منصرف کنند ولی ادامه این برنامه ممکن است از صبر و تحمل کارکنان خارج شده و عواقب ناخواسته به دنبال داشته باشد . ”
عدم توجه به درخواست های به حق کارکنان در بلند مدت و آن هم در شرایطی که مدیران نفتی تمام وقت و امکانات خود را برای افزایش تولید نفت و گاز متمرکز کرده اند ، می تواند علاوه بر اینکه حس دلسوزی نسبت به کار را در میان کارکنان کمرنگ تر نماید ، عواقب خطرناکی را نیز در پی داشته باشد.
هر چند کارکنان صنعت نفت، طی روزهای گذشته و در پی حادثه هفته اخیر پتروشیمی بوعلی ، به خوبی ثابت کرده اند که بی توجهی مدیران به وضعیت معاش آن ها تاثیری در یاری رساندن شان برای ختم به خیر شدن فاجعه ای که می توانست به بحران ملی تبدیل شود نداشته است.
*آغازاعتصاب غذای نامحدود کارکنان پتروشیمی پردیس عسلویه!
کارکنان پتروشیمی پردیس عسلویه،بعد از بی توجهی مدیران این شرکت به محتوای نامه شان و عدم ارائه دلیل منطقی برای تغییر رویه کار در این مجتمع ازروز28تیرماه دست به اعتصاب غذای نامحدود زدند.
به گزارش 29تیرنفت ما ،مدیران پتروشیمی پردیس سعی در تغییر رویه کار در مناطق جنوبی کرده اند و همین اقدام باعث شد تا 280 نفر ازکارکنان این شرکت که از اول تیرماه وضعیت زندگی شان دچار به هم ریختگی و آشفتگی شده نامه اعتراضی خود را به دست مدیر عامل برسانند ، محتوای این نامه، گویا به مذاق مدیرعامل شرکت و رئیس مجتمع خوش نیامده و در اقدامی دیگر پاداش و اضافه کاری کارکنان را قطع کرده اند !
بعد از بی توجهی مدیران این شرکت به محتوای نامه کارکنان و عدم ارائه دلیل منطقی برای تغییر رویه کار در این مجتمع ، کارکنان شیوه دیگری را برای اعتراض خود انتخاب و به اجرا در آوردند
واز صبح روز28تیرماه برای نشان دادن اعتراض خود چاره ای جز اعتصاب غذا پیش روی خود ندیده اند.
اعتصاب غذای کارکنان پتروشیمی پردیس تا روشن شدن وضعیت کاری آن ها ادامه خواهد داشت .
*اعتصاب (تحریم غذای محل کار)کارگران پتروشیمی پردیس سه روزه شد
از سه روز گذشته تا کنون جمعی از کارگران پتروشیمی پردیس در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود از خوردن وعدههای غذایی توزیع شده در محل کارشان خودداری کردهاند.
به گزارش 30تیر ایلنا، کارگرانی که در منطقه ویژه عسلویه مشغول به کارند، میگویند: در سه روز گذشته گروهی از همکاران آنها در پتروشیمی پردیس با خودداری از خوردن وعده غذایی روزانه توزیع شده در محل کارشان نسبت به تامین نشدن مطالبات خود معترض شدند.
بر این اساس، حدود 800 تا 900 نفر کارگران قرارداد رسمی پتروشیمی پردیس از روز دوشنبه 27 تیرماه تاکنون به دلیل آنچه که تغییر ناعادلانه زمان شیفت های کاری نام برده میشود، از امکانات وعدههای غذایی صبحانه، ناهار و شامی که توسط کارفرما توزیع می شود، خودداری کردهاند.
از قرار معلوم، در چند روز گذشته و درست قبل از آغاز اعتصاب در قالب تحریم غذای روزانه آغاز شود، حدود 280 نفر از پرسنل معترض این واحد پتروشیمی با انتشار نامه ای خواستههای خود را مطرح کرده بودند که تاکنون بینتیجه بوده است.
بنا به محتویات این نامه، آنچه کارگران را در نهایت به این اقدام اعتراضی سوق داده است، تغییرات نوبت های کاری آنان از صورت هفتگی (یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت) به وضعیت 8 ساعت کار روزانه (7 بامداد تا 15:00 – شیفت یک ، 15:00 تا 23:00- شیفت دو و از 23:00 تا 7 بامداد – شیفت سه) است که گفته میشود به دستور مدیرعامل جدید و رئیس مجتمع پتروشیمی پردیس از ابتدای امرداد سال جاری برای پرسنل تعمیرات، ایمنی، آتش نشانی و خدمات فنی نیز اجرایی خواهد شد.
به گفته این منابع آگاه، کارگرانی که در شیفت سه قرار دارند بیش از همه به این موضوع معترضند چرا که به گفته آنان استراحتگاه های خانوادگی آنان در شهر جم قرار دارد و آنان باید مسیری نیم تا 45 دقیقه ای را در جاده ای پر پیچ و خم و خطرناک که هر ساله حوادث رانندگی آن جان بسیاری از همکارانشان را گرفته سپری کنند تا به محل کار خود با استرس و نگرانی برسند.
از سوی دیگر، کاهش مزد دریافتی کارگران به دنبال تغییر شیفت کاری، حضور اندک کارگران در کنار خانوادهایشان و اسکان اجباری آنان در منطقه و متعاقب آن بالا رفتن هزینه های اجاره (رهن یک آپارتمان معمولی در شهر جم 60 میلیون تومان) از جمله موارد اعتراض برانگیز کارگران این پتروشیمی به حساب می آید.
برپایه این اطلاعات اقدام اعتراضی اخیر پس از واکنشهایی که این کارگران به خاطر کاهش سبد سهام 10 هزار سهمی خود به 3 هزار سهم نشان دادند، دومین اقدام اعتراضی کارگران این واحد تولیدی محسوب میشود.
*برگزاری جلسه رسیدگی به مطالبات کارکنان پتروشیمی پردیس عسلویه درپنجمین روز اعتصاب(تحریم غذای محل کار)!
گویا نامه نگاری ها و اعتصابات کارکنان پتروشیمی پردیس ، بالاخره پس از چندین روز نظر مدیران را به خودجلب کرده و امروزاول مردادماه جلسه ای را با نمایندگان کارکنان معترض تدارک دیده اند .
این جلسه بدون تصمیم خاصی به اتمام رسید و قرار بر این شد تا اطلاع ثانوی این طرح اجرا نگردد و ادامه اجرای این طرح به تصمیم شورای تامین استان سپرده شد .
به گزارش 1مرداد نفت ما، در این جلسه که امروز ساعت 14:30 با حضور مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس ، رئیس مجتمع ، مدیران و مسئولان استانی و محلی برگزار خواهد شد، قرار است نمایندگان کارکنانی که از طرح جدید شغلی در این شرکت دچار سردرگمی شده اند ، خواسته های سایر همکاران خود را به صورت مستقیم به گوش مسئولان برسانند .
بنابه همین گزارش، این جلسه بدون تصمیم خاصی به اتمام رسید و قرار بر این شد تا اطلاع ثانوی این طرح اجرا نگردد و ادامه اجرای این طرح به تصمیم شورای تامین استان سپرده شد .
*آخرین خبراز کارکنان اعتصابی پتروشیمی پردیس عسلویه!
سرانجام بعد از اعتراضات چند روزه کارکنان پتروشیمی پردیس خبرها حکایت از موافقت مدیرعامل این شرکت با خواسته های کارکنان دارد.
به گزارش2مردادنفت ما،در جلسه ای که بین نمایندگان کارکنان معترض و مدیرعامل پتروشیمی پردیس برگزار گردید ، مقرر شد که برای کارکنان فاز 1 از ابتدای مهرماه سالجاری سیستم 7-7 اجرا شود و به ترتیب زمانی سایر کارکنان واحد ها به این سیستم اضافه شوند.
یکی دیگر از تصمیمات گرفته شده برای کارکنان روز کار بود که در تابستان به صورت شناور به ارائه خدمت بپردازند و این فرصت برای آنها فراهم گردد تا بتوانند در تابستان مسافرت بیشتری داشته باشند.
در این جلسه مقرر شد که آیین نامه خدمات رفاهی تدوین شود و نماینده ای از سوی کارکنان در جهت ارتباط بیشتر با مدیریت و انتقال نظرات آنان انتخاب شود.
کمیته پیگیری مطالبات بازنشستگان فرهنگی: به روز موعود ششم مهرماه تجمع گسترده وسراسری بازنشستگان نزدیک می شویم
عهدنامه بازنشستگان فرهنگی کشور
دوستان و همراهان گرامی سلام
به روز موعود ششم مهرماه تجمع گسترده وسراسری بازنشستگان نزدیک می شویم ، روزی که با فریاد سکوت صدای حق طلبانه خود را به گوش مسئولین برسانیم.
در این راستا ذکر چند نکته لازم و ضروری به نظر می رسد :
-حرکت ما یک حرکت کاملا صنفی است اعتراضی است در سکوت به بی توجهی مسئولین نسبت به منزلت و معیشت بازنشستگان فرهنگی .
-ما به هیچ جناحی وابسته نبوده و از هرگونه حرکت سیاسی مبرا هستیم .
-ما هوشیار خواهیم بود و به هیچ احدی اجازه سوء استفاده وسردادن شعار نمی دهیم ، تجمع ما در سکوت مطلق برگزار می گردد .
-ما بازنشستگان فرهنگی پیام خود را در قالب شعارهایی منسجم بر روی بنر و پلاکارد به معرض نمایش خواهیم گذاشت .
-در صورت مشاهده هر حرکت انحرافی، شخص مزبورتوسط انتظامات گروه ازجمع دور می گردد .
-تجمع همه شهرها غیر از استانهای تهران و البرز در مقابل سازمان بازنشستگی مراکز استانها برگزار می گردد ولی با توجه به اهمیت تهران از “حضور همکاران شهرستانی استقبال می کنیم “.
ما و همکاران شاغل همواره دوش به دوش هم حرکت کرده ایم .در حقیقت ما آینده شاغلین هستیم ، بنابراین از همراهی این عزیزان در تجمع سکوت استقبال می کنیم .
-شعارهای نوشته شده بر روی بنر و پلاکاردها در سطح کشور هماهنگ خواهند بود .
-بسیاری از دوستان امکان حضور در گروههای تلگرامی را ندارند ، تک تک ما این مسئولیت را پذیرفته و دوستانمان از طریق پیامک و یا تلفن و یا هر طریق ممکن مطلع می سازیم .
-ما تریبون رسمی نداریم ولی همه جا برای ما می تواند تریبون باشد ، در اتوبوس ، مترو ، صف نانوایی و … از تجمع و اهدافمان سخن میگوییم و روشنگری خواهیم کرد .
-حضور خانواده و اقوام در این تجمع عظیم پر شکوه آن می افزاید .
-ما بازنشستگان سراسر کشور عهد می بندیم اتحاد خود را حفظ کرده و هرگز در هیچ شرایطی یارانمان را تنها نگذاریم.
-پایبندی به وحدت و قواعد وضع شده شرط موفقیت و پیروزی است.
بیایید همه بر این عهدنامه پایبند باشیم واز ثمره این پایبندی بهره مند شویم .
کمیته پیگیری مطالبات بازنشستگان فرهنگی
تکلیف کارگران موقت در دریافت سنوات کار چیست؟
از ابتدای سال ۹۲ کلیه کارکنان دارای قرارداد کار دائم و موقت دارای یک سال سابقه کاریا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد،اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تصفیه حساب کرده باشند یا خیر ،مشمول دریافت پایه سنوات خواهند بود.
به گزارش 2مهرتسنیم،یکی از دلایلی که حق و حقوق کارگران در کارگاه پایمال می شود. عدم آگاهی به حقوق قانون کار است. به طور مثال طبق ماده 24 قانون کار جمهوری اسلامی ایران، «در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق، مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.» بنابراین عنوان قانونی حق سنوات، «مزایای پایان کار» است و به کارگرانی تعلق می گیرد که قرارداد کار آ ن ها، موقت باشد.
میزان آن نیز در قانون مشخص شده و معادل 30 روز حقوق پایه است. با توجه به عدم تغییر قانون، میزان حق سنوات (مزایای پایان کار)، هنوز همان سی روز حقوق پایه است. طبق قانون کار، پرداخت مزایای پایان کار، منوط به مدت قراردادکار است. به عبارت دیگر، کارگر تنها زمانی می تواند مزایای پایان کار دریافت کند که مطابق قرارداد کار، دست کم یک سال در کارگاهی به کار مشغول باشد. برخی از کارفرمایان، به خصوص در کارگاه های پیمانکاری تأمین نیرو، که قراردادهای عموماً یک ساله دارند، حق سنوات را به صورت ماهانه یا هر چند ماه یک بار به کارگران می پردازند؛ این مسئله منع قانونی ندارد.
در صورتی که مدت فعالیت کارگر به صورت سال های کامل نباشد، مثلا یک سال و 4 ماه کار کرده باشد، «مزایای پایان کار» به نسبت مدت اشتغال وی به کار قابل محاسبه خواهد بود. در این موارد برای سال های کامل، معادل 30 روز حقوق پایه کارگر و به ازای هر ماه اضافه، یک دوازدهم حقوق پایه ماهانه فرد قابل محاسبه است. باید توجه کرد که مرجع محاسبه حقوق پایه، دستمزدِ زمان پرداخت سنوات به کارگر خواهدبود.
در صورتی که قرارداد کارگر با کارفرما دائمی باشد، باز هم «مزایای پایان کار» به کارگر تعلق می گیرد، هر چند قانونگذار برای این حق پرداختنی، عنوان مشخصی را تعیین نکرده است. طبق ماده 31 قانون کار «چنانچه خاتمه قرارداد کار به لحاظ ازکارافتادگی کلی یا بازنشستگی کارگر باشد، کارفرما باید بر اساس آخرین مزد کارگر به نسبت هر سال سابقه خدمت حقوقی به میزان 30 روز مزد به وی پرداخت نماید. این وجه علاوه بر مستمری ازکارافتادگی و یا بازنشستگی کارگر است که توسط سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می شود.»
بنابراین کارگران قرارداد دائمی، «مزایای پایان کار» را یک جا، به نرخ روز بازنشستگی یا از کارافتادگی و به ازای هر سال سابقه، معادل 30 روز حقوق پایه، دریافت خواهندکرد. هرچند به نظر می رسد کارگران قرارداد موقت نیز مشمول این ماده قانونی باشند، اما به دلیل این که بیشتر کارفرمایان حقوق و مزایای قراردادهای موقت یکساله و بیشتر را حین یا در انتهای اجرای قرارداد به کارگر می پردازند، معمولاً این دسته از کارگران کمتر مشمول این ماده قانونی می شوند.
مفهومی به نام «پایه سنواتی»
«پایه سنواتی»، مفهومی متفاوت از «مزایای پایان کار» است و معمولاً کارگران آن را با معنای عرفی «سنوات» اشتباه می گیرند. «پایه سنواتی» را می توان بخش حمایتی پایه حقوق نامید که معمولاً برای جبران حداقل دستمزد، توسط شورای عالی کار، تصویب و ابلاغ می شود.
این بخش از حقوق، در واقع قسمتی از حقوق پایه است که معمولاً با حداقل دستمزد جمع و به کارگر پرداخت می شود؛ هرچند می توان آن را به صورت چند ماه یک بار یا سالی یکبار نیز پرداخت کرد. «پایه سنوات» یکی از مزایای جانبی دستمزد است و تغییر میزان سالانه آن ارتباطی با افزایش دستمزد ندارد.
در سال جاری، میزان «پایه سنواتی» برای حداقل دستمزد روزانه، که در طرح طبقه بندی مشاغل، گروه یک شغلی را تشکیل می دهد، 1000 تومان است. بنابراین کارگران حداقل بگیر، برای یک سال 365هزار تومان «پایه سنواتی» دریافت می کنند، پرداخت «پایه سنواتی» نیز منوط به دارا بودن یک سال یا بیشتر، سابقه کار است. باید توجه داشته باشید که در پرداخت پایه سنوات تفاوتی میان قراردادهای دائمی و موقت نیست. میزان پایه سنواتی در کارگاه هایی که طرح طبقه بندی مشاغل در آن ها اجرا شده است، بر اساس گروه شغلی تعیین می شود.
اما در وضعیت نامطلوب بازار کار برخی از کارفرمایان به کارگران موقت سنوان و مزایای پایان کار پرداخت نمیکنند. کاگری با داشتن 10سابقه کاری در یک شرکت ریسندگی و بافندگی در تماسی با خبرگزاری تسنیم بیان میکند:کارگری با 10 سال سابقه کاری هستم.اگرچه محل کارم یک شرکت ریسندگی و بافندگی است اما با توجه به اینکه شرکت مذکور بخش ریسندگی را هر سال به شرکت های خدماتی و پیمانکاری واگذار می نماید ،بنده نیز هر سال قرارداد کاری با پیمانکاران و شرکت های خدماتی منعقد می نمایم و در پایان قرارداد پیمانکاران و شرکت های خدماتی نسبت به انجام تصفیه حساب و پرداخت مزایای پایان کار(سنوات) اقدام می نمایند و متأسفانه پیمانکار جدید به دلیل انجام تصفیه حساب و ماهیت کار(پیمان) از پرداخت پایه سنوات امتناع نموده و مدعیست با توجه به اینکه سابقه کاری ام با وی هنوز به یک سال نرسیده است استحقاق دریافت پایه سنوات را ندارم.آیا این ادعا وجاهت قانونی دارد؟
پیگیری ها از وزارت کار مبنی بر این است که از ابتدای سال 92 کلیه کارکنان دارای قرارداد کار دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد،اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تصفیه حساب کرده باشند یا خیر ،مشمول دریافت پایه سنوات خواهند بود.
بنا بر این به تمام کارگرانی که از دو شرط فوق الذکر برخوردار باشند یعنی یک سال سابقه کار داشته باشند یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد و در همان کارگاه مشغول به کار باشند پایه سنوات تعلق خواهد گرفت و پیمانکار جدید مکلف است صرفنظر از تصفیه حساب کارگران با پیمانکار قبلی،نسبت به پرداخت پایه سنوات به آنان اقدام کند.
کارگران منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و عسلویه خواهان خواهان ضمانت اجرایی جهت رعایت کامل اصول ایمنی برای جلوگیری ازحوادث کارهستند!
به دنبال آتش سوزی های زنجیره وار در مجتمع های بزرگ صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و عسلویه در ماه ها و روز های اخیر، کارگران منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و عسلویه خواهان ضمانت اجرایی جهت رعایت کامل اصول ایمنی برای جلوگیری ازحوادث کار وتلفات ناشی ازآن هستند.
به گزارش2مهرایلنا،به دنبال آتش سوزی های زنجیره وار در مجتمع های بزرگ صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و عسلویه در ماه ها و روز های اخیر و همچنین گزارش مرکز پژوهش های مجلس در این زمینه مبنی بر ضعف تجهیزات HSE ، شماری از کارگران شاغل در مناطق نفتی و کارشناسان امور بهداشت و ایمنی کار خواستار آن شدند تا مسئولان مربوطه در وزات کار شرایطی را در رابطه با تامین امنیت شغلی آنها برقرار کنند که دیگر هیچ کارگری هزینههای نادیده گرفتن این مقررات را نپردازد.
این کارگران در ادامه اظهارات خود با یادآوری بخشنامه ای که به تازگی از سوی وزیر کار در رابطه با تامین امنیت شغلی همراه صادر شده است؛ افزودند: تحقق چنین خواستهای مستلزم توجه همه جانبه متولیان کار (قانونگذار، کارفرما و کارگر) است اما از قرائن پیداست که کارگران با بخشیدن جان خود و یا مصدوم شدن قصورات این عدم امنیت را می پردازند.
آنان با بیان اینکه نمونه های بسیاری از این قصورات را می توان یافت،ادامه دادند: در حادثه پتروشیمی بوعلی در ماهشهر، تعمیرات واحد مادری که تأمین کننده برق، آب آتش نشانی، هوای فشرده، بخار و … بود از شب سوم آتش سوزی آغاز شد.
بنا به اظهارات این منابع، واحد نامبرده ماه ها قبل به دلیل اشکالات فنی از مدار سرویس عملیات خارج شده بود و اراده ای برای تعمیر آن وجود نداشت، باید پرسید چرا واحدی که این قدر اهمیت دارد بایست تا زمان حادثه از مدار خارج باشد؟
به گفته کارشناسان فنی، بحث امنیت شغلی به بهداشت کار، سختی کار و یا فشارهای روانی بسیاری از مشاغل بر کارگران بر می گردد و به میزان نامعینی واحد اشتغال را تهدید کند و یا آنها را به چالش می کشاند.
قلب انسان زحمتکش رزگار محمودی از تپش باز ایستاد
سر انجام رفیق رزگار محمودی اهل شهرستان پاوه در روز دوم مهر 2/7/95 بعد از چند سال مبارزه با دو پدیده بغرنج، از رنج سرطان و رنج ستمگری سرمایه داری قلب و احساس انسانیش از طبش باز ایستاد.
بی گمان کسانی که او را شناخته اند، صداقت و درستی و ایمان به رهایی و همکاری مالی و معنوی و انسانی وی را در حق جنبش کارگری و فعالین آن را به یاد خواهند آورد.
در سخت ترین شرایط این زندگی پر رنج با آن وضعیت و مشکلاتی که داشت باز هم از خود فداکاری نشان داده و رفیق و یاور انسان های مبارز و فعالین کارگری بود. بی شک کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، یکی از بهترین ياران خود را از دست داده است. ما نیز در سوگ این عزیز از دست رفته ، بهترین گل های آزادی و زیبایی را تقدیم خانواده و دوستان و همشهریان پاوه تقدیم می داریم.
ياد رفيق رزگار براي هميشه گرامي و فراموش ناشدني است.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
مهر95
جسد کارگر جوشکاردرمعدن شن تنکابن پیداشد!
دو روز پیش کارگران معدن شن که در سه هزار مشغول کار بودند با جنازه مرد میانسالی روبهرو شدند که به قتل رسیده بود.
به گزارش2مهرجوان،این در حالی است که حدود 20 روز پیش مردی 58 ساله از روستای لتاک که در حرفه جوشکاری کار میکرد ناپدید شد و در این مدت اهالی به دنبال وی میگشتند تا اینکه دو روز پیش این جنازه پیدا شد.
گفتنی است اهالی این محل با توجه به لباسهای جسد پیداشده میگویند جسد مربوط به فرد گم شده است،اما جسد برای شناسایی در اختیار پزشکی قانونی است.
اعتصاب24ساعته کارکنان شرکت هواپیمایی آلیتالیا در اعتراض به افزایش ساعت کار!
بیش از ۱۵۰ پرواز از مبدا فرودگاه فیومیچینو در شهر رم یا به مقصد این فرودگاه، در روز پنجشنبه به دلیل اعتصاب ۲۴ ساعته کارکنان آن لغو شد.
به گزارش22سپتامبریورونیوز،این اعتصاب با فراخوان اتحادیه های خلبانان و خدمه پرواز شرکت هواپیمایی آلیتالیا و در اعتراض به افزایش ساعت کار برگزار شد.
آلیتالیا برای جبران خسارت مسافران به تدابیری همچون امکان لغو رایگان سفر تا تاریخ ۱۰ آذر (۳۰ نوامبر) روی آورده است.
دوم مهرماه1395