٣٧ درصد از کسانی که براثر انفجار مین در کردستان زخمی شدهاند، زیر پانزده سال سن داشتهاند.
بر اساس اعلام نتایج تحقیقات گسترده تیم دکتر حسین محمد زاده کارشناس و مدرس دانشگاه کردستان، ۳۷ درصد از کسانی که تا سال ۸۵ با مین برخورد کردهاند و مصدوم شدهاند کمتر از ۱۵ سال سن داشتند. و بیش از ۹۵ درصد از مصدومین مین کردستان را مردها شامل میشود.
محمدزاده در رابطه با نتایج تحقیات گسترده تیم وی در سال ۱۳۸۵ در استان کردستان، اعلام کرده است: “طبق آخرین اطلاعات بدست آمده تا ۵۰ سال آینده اثرات مینهای به جامانده از جنگ باقی خواهند ماند”.
به گفته وی: “تنها ۷/۹ درصد از مین های به جامانده در مناطق مرزی استان واقع شده اند و بیش از ۸۰ درصد آنها در روستا و ۱۷ درصد در شهرها وجود دارند”.
در ٣ ماهه نخست سال جاری جمعا ١٢شهروند کُرد بر اثرانفجار مین کشته و زخمی شدهاند، که در میان کشته و زخمی شدگان نیز یک دختر ١٧ ساله و دو کودک کم سن وسال دیده میشود.
کشتە و زخمی شدن شهروندان کُرد بر اثر انفجار مینهای کاشتەشدە در زمان جنگ رژیم ایران و عراق علیرغم اظهارات مسئولین نهادهای ذیربط رژیم ایران مبنی بر پاکسازی مناطق مرزی و کردستان از وجود مینهای کاشتەشدە، همچنان ادامە دارد.
آمارهای رسمی حاکی از این میباشند که هماکنون بیش از ٢٠ میلیون مین ضد نفر در مناطق مرزی (استانهای کردستان، ارومیه، کرمانشاه و ایلام و خوزستان) وجود دارد.